Powered By Blogger

domingo, 30 de septiembre de 2012

WEBQUESTS



Què és una webquests?

Una Webquest o WQ és una activitat didàctica  de recerca guiada que planteja als alumnes una feina o resolució d’un problema interessant i motivador, que ho hauran de realitzar mitjançant un procés de treball col·laboratiu basat principalment en els recursos existents a Internet.
Les Webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin els seus propis coneixements a partir dels seus coneixements previs. Cal destacar també que van ser ideades per Bernie Dodge l’any 1995 amb l’ajut de Tom March en el desenvolupament pràctic.
Aquesta proposta didàctica, té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.


En altres paraules,  promou el treball en equip, l’autonomia dels estudiants i la utilització d’habilitats cognitives superiors. I a més a més, contribueix al fet que els alumnes adquireixin competències vinculades a la societat de la informació.


En el següent vídeo es presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.
Edu3.cat



Aquest vídeo està extret de l’espai edu3.cat, on he trobat molts altres vídeos educatius, àrees d’interès pel professorat, recursos audiovisuals, programació educativa, entres altres.

I, la definició de Webquests prové de la Viquipèdia

PRESENTACIÓ



Hola a tots i a totes!

Primer de tot, donar-vos la benvinguda al meu bloc!

Qui sóc jo? Doncs sóc la Cristina Toledano Martínez. Vaig néixer el 18 de febrer del 1994 i, per tant, ara tinc 18 anys.

Actualment, visc a Santa Perpètua de Mogoda, on he estat estudiant els dos anys de batxillerat de Ciències Socials i Humanitats a l’institut Rovira-Forns.
La veritat és què no em va resultar difícil triar la carrera d’Educació Infantil, ja que des de ben petita deia que en un futur m’agradaria ser mestra.
Respecte a la meva personalitat, em considero una persona bastant treballadora, m’agrada que tot estigui perfecte, constant amb els meus estudis, una mica tímida, responsable, tranquil·la i molt alegre.
En el meu temps lliure m’agrada molt escoltar música, ballar, llegir, veure pel·lícules... Però, sobretot, m’encanta estar amb la meva família, amb els meus amics i amigues i passar molts bons moments tots junts
Per acabar, dir-vos que en aquest bloc aniré compartint i informant dels nous coneixements que vagi adquirint o de les activitats que realitzaré al llarg d’aquests cursos.
Espero que us agradi el meu bloc i no fa falta que digui que el podeu visitar quan vulgueu!