Powered By Blogger

miércoles, 2 de enero de 2013

CONCEPTUALITZACIÓ DE LA NATURALESA DE L’APRENENTATGE AMB ORDINADOR. BENJAMIN BLOOM


A part de la primera manera que hem vist que fa referència a les 4 metàfores dels ordinador en educació segon Charles Crook, també hi ha una segona manera que és la que ens aproxima a l’activitat intel·lectual que és desenvolupa a partir de les diferents tasques que podem fer amb l’ús de les TIC.

Aquesta classificació parteix de la que Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956) van fer per classificar les activitats educatives. Aquesta classificació és coneix amb el nom de Taxonomia de Bloom. Cal destacar que aquestes es troben graduades de més senzilles a més complexes.

Podem observar amb la següent imatge les diferències entre les habilitats cognitives de Bloom formulades originalment i formulades l’any 2000:


http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg

Després, l’any 2008, es va proposar una nova visió i és la que anomenem “Taxonomia de Bloom per a l’era Digital”.


En el següent link que us adjuntaré podreu veure una taula amb una sèrie d’aspectes, eines i categories, que serveixen com a eina fonamental per establir els objectius d’aprenentatge. 

http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadre.php3

I, per últim destacar que la taula que heu visionat ara és la que he fet servir per a realitzar la tasca que ens va manar el professor de GTIC. 


La tasca que havia de realitzar consistia en fer un repàs de totes les eines i recursos TIC treballats al llarg del curs i mitjançant un taula indicar quina habilitat cognitiva, segons la classificació de l’any 2008, es desenvolupa en cadascuna d’elles. I, per últim, comentar quines habilitats o eines considero més interessants. 

El resultat un cop realitzada la tasca ha sigut el següent:
Quadre Tasques relacionades amb la taula de Taxonomia de Bloom

Aquest quadre esta pujat des de la web: http://es.scribd.com/

També, aquí teniu el link per si us estimeu més veure-ho per Internet. 
http://www.scribd.com/doc/119163767/Quadre-Tasques-relacionades-amb-la-taula-de-Taxonomia-de-Bloom

No hay comentarios:

Publicar un comentario