Powered By Blogger

viernes, 21 de diciembre de 2012

VIQUIPÈDIA


Avui la classe de GTIC a girat entorn a la Viquipèdia. El professor ens ha estat parlant una mica en què consistia, quins eren els seus pilars i quins els seus avantatges. I, per acabar la classe, ens a manat una tasca a realitzar.

La Viquipèdia és la versió catalana de la Wikipedia. És una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, que és una organització sense ànim de lucre.

Tal i com e dit és una enciclopèdia que incorpora elements de les enciclopèdies generals, de les enciclopèdies especialitzades i d’almanacs. Cal destacar que el seu contingut és divers i evoluciona constantment, però hi ha una sèrie de normes clares sobre allò que no és la Viquipèdia.  

Referent als seus avantatges, es pot dir que la Viquipèdia segueix un mateix estil per a totes les seves entrades, el text de cadascuna d’aquestes entrades es troba sota la Llicència Creative Commons, per tant, el text el pots compartir, distribuir i modificar de forma legal (has de citar-ho), et dona la possibilitat de veure qui a modificat algun apartat, anat a l’historial de revisions, entre d’altres avantatges.


I, per últim, destacar els cincs pilars de la Viquipèdia que els podreu veure explicats de manera més desenvolupada en el següent link: http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Els_cinc_pilars

  1. La Viquipèdia és una enciclopèdia que incorpora elements de les enciclopèdies especialitzades.
  2. La Viquipèdia cerca “el punt de vista neutral”.
  3. La Viquipèdia és de contingut lliure.
  4. La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta.
  5. La Viquipèdia no té normes inamovibles més enllà d'aquests cinc principis generals. 


Aleshores, la tasca que vam haver de realitzar consistia en buscar un article de la Viquipèdia que ens interès i en grups de 2-3 persones realitzar alguna modificació o incloure informació en aquella entrada determinada.

Aquesta activitat la he realitzar amb la meva companya la Cristina Lladó.

Primer de tot, ens vam haver de crear un compte i el nom del nostre usuari és: CristinaTCristinaLL

En segon lloc, vam cercar un article que ens agradés a totes dues i el que, finalment, vam triar va ser: Walt Disney Pictures.



En tercer lloc, vam reflexionar sobre que podíem incloure i vam veure que sortien de manera cronològica totes les pel·lícules Walt Disney estrenades en aquell any. Però ens vam adonar que només estaven fins a l’any 2008, per tant, vam incloure les pel·lícules Disney que faltaven de posar fins l’any 2012.






I, per últim, vam d’estar uns quants dies entrant en aquest article per tal d’assegurar-nos que ens havien acceptat aquesta modificació. I vam poder comprovar que sí.

Aquí us adjunto el link de l’article que vam modificar la meva companya i jo.


No hay comentarios:

Publicar un comentario