Powered By Blogger

viernes, 5 de octubre de 2012

GOOGLE DRIVE



En què consisteix Google Drive?

Google Drive és una eina que la pot utilitzar tots els usuaris i ens permet emmagatzemar, desar, editar, comentar, compartir i publicar arxius o documents on-line de manera privada o en grup. Aquesta ha sigut creada recentment, ja que va ser introduïda per Google el 24 d’abril de 2012.
Amb aquesta nova eina de Google, a més de poder guardar tot tipus de documents, es poden crear documents de text, presentacions de diapositives, formularis, fulls de càlcul, base de dades entre d’altres tipus de documents. Aquests documents els hem d’etiquetar de tal manera que pugem localitzar-los amb facilitat dins l’espai que s’anomena My Drive.
Cal destacar també, que permet treballar alhora en equip i, el més important, en el mateix document. D’aquesta manera et permet veure els possibles canvis que faci l’altre membre del grup, en un temps real.
A diferencia de l’espai My Drive, també podem trobar l’espai Shared with me que és on aniran a parar tots els documents que els demés comparteixen amb mi.

Per introduir-vos una mica en l'espai dels documents de Google, podeu visionar el següent video:



Com podem accedir fins a Google Drive?

Primer de tot, hem d’obrir Internet i entrar al nostre compte de Gmail, en el cas de no tenir l’haurem de crear.
Un cop entrem a la pàgina, hem d’anar a l’apartat on posa “Drive”, que es troba a la part superior de la pantalla a l’esquerra. Seguidament, en la nova pàgina que se’ns obri, trobarem una icona de color vermell que posa “Crear”. Aleshores, haurem de clicar i ens donarà diferents opcions, com per exemple, crear un document, una presentació, un full de càlcul, fórmules, carpetes, etc.
Després d’haver triat l’opció desitjada, a la dreta trobarem dues icones on posa “Comentaris” i “Compartir”. En l’última icona, et dona la possibilitat d’afegir als companys i companyes, als professors i amics, només introduint el seu correu i així poder fer el treball en equip.
Cal destacar que un cop el treball esta acabat també tenim la possibilitat de publicar-ho.


Seguidament, es pot veure l’exercici que vam realitzar a classe, en grups de 4 persones, per provar i investigar sobre aquesta nova aplicació.

Els passos que vam seguir són els següents:


a) Crear i compartir un document de text. Un membre del grup va crear un document, el qual va compartir amb la resta del grup i, seguidament, vam posar un tema: Els dofins.

Amb el següent link podreu veure el treball en un format més gran:


https://docs.google.com/document/pub?id=1qaJRNWpVF_Az4Ay2yYqzVCm8lT67ZUHVoDNZhWgQdWU




b) Crear una presentació, compartir-la i emprar-la com una eina de comunicació. A continuació, vam crear un altre document compartit i allà vam plasmar la informació que vam recollir sobre el tema triat en forma de diapositives.


Amb el següent link podeu veure les diapositives en un format més gran:


https://docs.google.com/presentation/pubid=16wmB1xKleInq6ehm1RJy69H9T1NzFgdRXukCQu92g2A&start=false&loop=false&delayms=3000



c) Crear un formulari on-line. I, per últim, vam realitzar una mena de qüestionari tipus text sobre preguntes relacionades amb el tema que vam triar. En acabar les preguntes les vam publicar per tal que els nostres companys i companyes de classe les poguessin respondre.

Tota aquesta informació esta extreta del bloc: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/treball-collaboratiu-google-drive.html 

No hay comentarios:

Publicar un comentario