Powered By Blogger

jueves, 4 de octubre de 2012

USOS EDUCATIUS DELS BLOCS. RECURSOS, ORIENTACIONS I EXPERIÈNCIES PER A DOCENTS


Avui en la classe de GTIC havíem de portar llegit per comentar-ho el llibre titulat Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.
                                    
             Imatge extreta de Google
            Francesc Balagué i Felipe Zayas
En aquest llibre podem trobar Bloc, edublocs o quaderns de bitàcola; fa escassament quatre anys, uns quants professors pioners van començar a introduir-los en l'àmbit escolar. L'evolució d'aquest fenomen ha estat espectacular i cada vegada són més els serveis i recursos disponibles. Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blocs. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d'experiències reals de professors i professores que l'han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica.


Partint de la seva contextualització en la web 2.0, el bloc es descriu com a sistema de gestió de continguts amb una dimensió social i comunicativa molt important.
En primer lloc, un bloc és un mitjà de comunicació que pot contribuir a enriquir les interaccions entre els alumnes i entre aquests i el professor per afavorir aprenentatges actius. A més, el bloc permet establir una comunicació amb persones i grups situats més enllà del centre educatiu.

Aquest dossier té com a finalitat considerar els seus usos i possibilitats educatives dels blocs. Per a aconseguir-ho és necessari descriure l'estructura i les opcions de la plataforma en la qual s'allotja el bloc. Alhora, aquesta anàlisi es veu recolzada per una col·lecció d'experiències reals de professors i professores que l'han estat utilitzant i que expliquen els detalls de la seva aplicació didàctica. 


Per fomentar-ne l’ús i animar al lector a introduir-se en la “blogosfera educativa” es recullen recursos, manuals i enllaços d’interès que el guiaran en aquest apassionant viatge.


Per acabar de complementar aquesta informació, destacar que l'11 de novembre de 2008 la mestra Anna Pérez va oferir a Blanquerna una conferència sobre els blocs i l'educació. 

Des d'aquí podeu visionar-la. 

 



Blocseducacio_Blanquerna from annaravalnet

El bloc d'aquesta mestra és:  http://blog.ravalnet.org/bitacolademestratic/


Aquest vídeo i presentació de l'Anna Pérez esta extret del blog: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/09/anna-perez-blanquerna-parlant-de-blocs.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario