Powered By Blogger

sábado, 13 de octubre de 2012

ANÀLISIS DE BLOCS EDUCATIUS



Després de parlar i comentar en l’última classe de GTIC el llibre titulat Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents, el professor ens va manar una tasca que consistia en analitzar una sèrie de blocs educatius  i després publicar un dels nostres anàlisis en el bloc amb una petita reflexió pròpia.
Un cop he fet la recerca de blocs educatius amb les seves respectives anàlisis, he decidit publicar al meu bloc el següent bloc educatiu: http://olgacatasus.blogspot.com.es/

Aquest bloc s’anomena “El rincón de la maestra”. Pertany a la mestra Olga Catasus que treballa al l’escola CEIP San Isidoro, de Barcelona. Ella per a crear el seu bloc a utilitzat la plataforma de Blogger o Blogspot. I va dirigit als diferents mestres i pares dels infants.
He pogut observar que els continguts que n’hi han publicats  en aquest bloc són per informar sobre temes relacionats amb l’educació, també n’hi han publicats contes infantils en format presentacions, vídeos  dels infants a l’aula o relacionats amb l’educació, imatges o dibuixos fets pels nens i nenes, així com també petits vídeos dels infants a l’aula realitzant diferents jocs o activitats educatives.
Després d’haver-me llegit el llibre que ens va manar el professor de GTIC sobre els usos educatius dels blogs, puc saber que aquest bloc és un bloc de professors (individuals), ja que puc observar que té com a objectiu principal comunicar les seves reflexions sobre educació, sobre metodologia en àrees concretes, sobre les TIC en l’educació, per comentar blocs educatius o relacionats amb l’educació que considera interessants, etc. A més a més, aquesta professora té en el seu bloc a la part esquerra una llista d’altres blocs de l’escola, així com també diversos enllaços destinats per als pares o mestres. Així el que aconsegueix és crear una comunitat segons afinitats i interessos.
Respecte a l’estructura que presenta aquest bloc, he pogut observar que té una capçalera amb un títol i un cos central amb les diverses entrades o articles ordenats per ordre cronològic invers, de manera que el més recent apareix en primer lloc. L’entrada més recent que té aquesta mestra en el seu bloc es titula “El Rincón de la maestra, mejor iniciativa TIC 2012”, on ens explica que la revista “Educación 3.0”  els ha premiat en la convocatòria dels II Premis a la millor iniciativa TIC 2012.

També es pot observar que té categories, les quals li ajuda a organitzar els continguts del bloc, etiquetes que són compartides per tota la comunitat i menús.

Les competències bàsiques són aquells aprenentatges que es consideren imprescindibles per poder aconseguir la realització personal, exercir la ciutadania activa, incorporar-se a la vida adulta de manera satisfactòria i ser capaç de desenvolupar un aprenentatge permanent al llarg de la vida. Tenint en compte aquesta definició puc observar que en el bloc que he analitzat les competències que s’hi treballen són: la comunicació lingüística, l’anàlisi de l’entorn físic, la creació, la convivència, la ciutadania,  l’alfabetització digital, l’expressió artística i l’autonomia personal.
A més a més, sembla que es un bloc bastant visitat, ja que té bastants comentaris en les diverses entrades, suposo que seran comentaris dels mestres i pares dels infants.
Per finalitzar, després de l’anàlisi d’aquest bloc trec la conclusió que és un bloc molt útil per a totes aquelles persones que es troben interessades per l’educació i, també, per a tots aquells pares i mares que volen veure les diferents activitats o jocs que realitzen els seus fills i filles quan es troben a l’escola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario