Powered By Blogger

miércoles, 10 de octubre de 2012

WIKIS



Què són els Wikis i com funcionen?
El primer wiki va ser creat al 1995 per Ward Cunningham.
Un wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d’un wiki poden d’aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d’una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.

Cal destacar també que els projectes wikis tenen normalment historials amb totes les modificacions que s’han fet dels seus continguts. D’aquesta manera se’n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions vandàliques, ja que els canvis s’apliquen normalment a l’instant.
Les característiques principals dels wikis són:
-   Un wiki invita als usuaris a modificar o crear qualsevol pàgina des de la mateixa pàgina web i navegador, sense cap programari addicional.
-   Un wiki també pot mitjançant els enllaços interns, connectar pàgines relacionades de manera fàcil i intuïtiva, i a més a més, mostra si la pàgina a què s’enllaça ja s’ha creat o encara no.
-   Un wiki no està pensat només per a visitants esporàdics, sinó que també busca que aquests s’impliquin en la seva creació i col·laborin en els canvis constants que el modifiquen.


Per a que quedi tot molt més clar, os adjunto aquest vídeo que explica què i com funcionen els wikis:
   
  
Aquesta infomació esta extreta de Google.

No hay comentarios:

Publicar un comentario