Powered By Blogger

martes, 9 de octubre de 2012

LLENGUATGE I LLENGUA



Avui, en la classe de COED, hem parlat de la diferència entre llengua i llenguatge.

El llenguatge és l’instrument de comunicació i expressió més ampli que posseïm els éssers humans. Amb ell podem ordenar i reduir les percepcions del nostre entorn. També, és el responsable què tinguem la capacitat de pensar, gràcies a ser un element bàsic en la constitució del pensament, permetent el discurs abstracte a diferents nivells. Tot i que no és l’únic, el llenguatge és un dels suports bàsics de la memòria, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu.
Cal destacar també, que el llenguatge fa possible l’autoexpressió (el diàleg amb nosaltres mateixos, la reflexió sobre la nostra pròpia experiència). Gràcies al llenguatge podem anar recollint la nostra experiència i també, narrar la nostra pròpia història.
En resum, el llenguatge ens constitueix com a éssers humans.

La llengua és un codi que ens fa possible organitzar el nostre entorn, el món en el que vivim, fent possible la relació entre les persones.
Els éssers humans, contínuament, estem rebent un gran nombre de percepcions, sensacions, impressions, de les quals la llengua realitza una reducció mitjançant una classificació i així fa possible la comunicació fluïda entre els éssers humans.

La relació que hi ha entre llengua i llenguatge és que la llengua és la concreció del llenguatge. On hi ha jerarquia, una xarxa establerta entre aquests símbols, propi d’un grup social. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario