Powered By Blogger

lunes, 29 de octubre de 2012

DESCÀRREGUES IL·LEGALS



En aquesta classe de GTIC, vam parlar sobre les descàrregues il·legals i també, sobre la diferència entre copiar i robar.

Seguidament, el professor va projectar un vídeo on a través de dibuixos animats ens explicava la diferència entre el que és copiar i el que és robar.

A continuació, podreu veure el vídeo que ens va posar a classe.


Per tant, tal i com diu aquest vídeo, copiar no és robar. 


Quan nosaltres copiem alguna cosa el que estem fent és plasmar una mateixa cosa i obtenint dues iguals. En canvi, quan robem una cosa a una altra persona el que estem fent, automàticament, es deixar a l’altre sense aquella cosa.



Després d’aquesta explicació, el professor ens va ensenyar diferents espais webs on podem copiar o descarregar música, vídeo o fotografies, de forma legal. 

Per exemple:





Flickr és un lloc web per a organitzar fotografies digitals que funciona com una xarxa social. La funció que porta a terme Flickr és fer cerques d'imatges per etiquetes, per data i també pel tipus de llicència Creative Commons. 

Aquestes fotografies o imatges que té Flickr es poden transmetre a través del correu electrònic.
A part, una altra característica que té aquest espai web és que permet als usuaris registrats triar qui vol que accedeixi a les seves fotos. A més, permet triar la llicència amb que es publiquen aquestes fotografies. 

Jamendo va ser fundada al 2005. Es tracta d'una plataforma musical i una comunitat d'àmbit internacional, creada al voltant de la música lliure, on els artistes poden pujar la seva música gratuïtament i el seu públic descarrgar-la sota llicència Creative Commons.

Unes de les seves característiques són:
- Descàrregues d'àlbums sencers.
- Un sistema integrat de recomanació i qualificació d'àlbums.
- Enllaços al llocs oficials dels artistes.
- Etiquetes i ressenyes fetes per la mateixa comunitat.
- ...




SourceForge és un espai web de projectes de programari lliure i rebost de codi. Ofereix un ample rang de serveis per al cicle de vida de desenvolupament de programari.





Wikimedia Commons és un magatzem de contingut multimèdia lliure incloent imatges, àudio i video.
L'idioma principal és l'ànglès, però els usuaris registrats poden configurar les seves preferències d'idioma.

Cal destacar també, que des del 2004 a la Wikimedia Commons no és permès incloure arxius llicenciats sota una llicència que no sigui lliure o no en permeti l'ús comercial. 



A part de tot això, ens va ensenyar que significaven el següent símbol:




Aquest simbol vol dir Copyright. Els drets d'autor són una forma de protecció proporcionada per les lleis vigents la majoria de països per als autors d'obres originals.

Aquesta protecció li dóna al propietari el dret d'autor, on ell pot autoritzar o no als altres una sèrie de aspectes. 





Imatges extretes de Google

No hay comentarios:

Publicar un comentario